Hoe hard ben jij aan het werk?

Heb jij ook het gevoel dat je hard aan het werk bent? Heb jij het idee dat iedereen voor allerlei beslissingen bij jou aanklopt? Dat je veel wordt opgeslokt om alle brandjes te blussen en overal bij betrokken wordt? Heb je het idee dat je medewerkers zodanig gevoelig zijn voor elkaars mening, maar elkaar niet durven aanspreken? Ze vinden het lastig te communiceren wat hun grenzen zijn en geven elkaar geen feedback? Wat ze wel doen is bij jou komen in de hoop dat jij het voor ze oplost. Dat is hard werken voor je en kost je een hoop energie. Het kan ook anders.

Meer voor elkaar brengt professionals dichter bij zichzelf, meer in hun eigen kracht en zorgt op luchtige en eenvoudige werkwijze dat zij elkaar en hun unieke kwaliteiten beter leren kennen, benutten en waarderen. Als mensen hun eigen unieke waarde voelen en de ruimte ervaren om te tonen wat ze werkelijk in hun mars hebben, krijgen ze samen meer voor elkaar. Ze voelen zich trots op hun eigen successen en dat van het team als geheel, durven fouten te maken en weer op te staan, durven elkaar aan te spreken. Ze zijn meer tevreden. Daar plukt iedereen de vruchten van; medewerker, organisatie én klant! 

Elk team, elke organisatie is anders, daarom maken we graag eerst kennis. We creëren interventies 1 op 1, met een team en tussen teams, luchtig, diep, offline, online en combinaties hiervan. Hieronder vind je ons aanbod: 

1 op 1 coachsessie: Spelen met jouw bijdrage aan je team

Wat is jouw bijdrage aan je team en welke ruimte is er voor jezelf om je medewerkers nog beter in hun eigen kracht te zetten? In deze 1 op 1 coachingssessie ga je van een afstandje kijken naar jezelf en jouw bijdrage in je team. Het is verrassend speels en geeft je na afloop een gevoel van ruimte. Je kunt kiezen uit 2 invalshoeken:

  1. Dichterbij jouw ideale team komen. Hierbij kijken we samen naar hoe jouw ideale team eruit ziet. Je zet letterlijk de spelers neer en kijkt met afstand naar je team. Hierdoor verandert je perspectief en kan je “objectiever” zien wat er speelt. Waar zit ruimte voor jou en voor je team? 
  2. Ruimte maken op je volle bord. Een andere mogelijkheid, is te kijken hoe je ideale takenpakket eruit ziet, zodat je ruimte gaat maken op jouw volle bord. 

Als jij ruimte maakt voor jezelf, profiteert je hele team ervan. Jij en je team krijgen meer voor elkaar. Na afloop van deze sessie heb je nieuwe inzichten en voel je meer ruimte. Het resultaat is lichter: frisse energie, een nieuwe beweging, het begin van ….<ruimte voor eigen invulling>.

Dit gesprek duurt ca. 1-1,5 uur. We geven de voorkeur aan fysiek ontmoeten, maar online is ook mogelijk. 

Aankondiging: Omdat Buro Sprint in april verder gaat onder de naam Meer voor elkaar, geven we deze coachingssessie 5x gratis weg. De eerste 5 aanmeldingen krijgen deze sessie online of offline gratis! Lees verder.  

Team workshop: Ruimte op ieders volle bord!

In deze teamsessie ga je met elkaar het gesprek aan over de ideale taken. Iedereen heeft het druk en werkt hard, maar waar zijn we nou mee bezig? Soms is plezier en rust ver weg. Met elkaar ga je op een luchtige manier in gesprek over serieuze zaken. Het accent ligt vooral op met elkaar te gaan kijken en te bespreken wat er idealiter op ieders bord zou mogen liggen. Hier alleen al met afstand naar kijken geeft nieuwe energie.

Om de communicatie toegankelijker te maken en iedereen aan het woord te laten komen, gebruiken we communicatieondersteuners, zoals voorwerpen. Het begin van eigenaarschap en autonomie wordt in deze sessie al aangeraakt. De teamdynamiek wordt ook zichtbaarder. Het resultaat is lichter in plaats van hard werken: er is meer ruimte en energie, een nieuwe beweging ontstaat, het begin van ….<ruimte voor eigen invulling>. Dan krijg je pas echt meer voor elkaar.

Deze sessie is bij voorkeur offline, maar kan ook online. De duur is bespreekbaar. Het hele team tegelijk is vaak een dagdeel. Bij het opsplitsen van het team in groepen van bijv. 6 personen, mag je rekenen op een duur van zo’n 1,5 uur per groepje.

Na deze sessie raden we aan om door te pakken op de ontstane beweging en dat wat is aangeraakt te verdiepen met nog enkele sessies waarin het eigenaarschap en de autonomie van je team steviger wordt neergezet. Deze teamsessie kan de ingang zijn van een traject. 

Team workshop: Ieders ideale teambeeld op tafel

In deze teamsessie gaan we achterhalen wat mensen zelf vinden wat er speelt in het team. Hoe ziet ieders ideale beeld van het team eruit? Dat gaan we letterlijk op tafel neerzetten met voorwerpen. Door deze communicatie ondersteuners wordt het voor iedereen gemakkelijker om zich open te stellen en ontstaat als vanzelf het gesprek. Iedereen wordt actief. Juist ook medewerkers die normaal gesproken niet aan het woord komen.

Op speelse wijze wordt duidelijk waar knelpunten zitten en waar wensen liggen. Het begin van eigenaarschap en autonomie wordt in deze sessie al aangeraakt. De teamdynamiek wordt ook zichtbaarder. Duidelijk wordt waar het team zelf behoefte aan heeft. Deze sessie schept ook verwachtingen. Omdat de behoeften worden geuit, wil men ook verder. Een eerste beweging is in gang gezet. Een beweging waarbij iedereen dichter bij zichzelf en daarmee nader tot elkaar komt.

Deze sessie is bij voorkeur offline, maar kan ook online. De duur is bespreekbaar. Het hele team tegelijk is vaak een dagdeel. Bij het opsplitsen van het team in groepen van bijv. 6 personen, mag je rekenen op een duur van zo’n 1,5 uur per groepje. 

Na deze sessie raden we aan om door te pakken op de ontstane beweging en dat wat is aangeraakt te verdiepen met nog enkele sessies waarin het eigenaarschap en de autonomie van je team steviger wordt neergezet. Deze teamsessie kan de ingang van een traject zijn. 

Teamtraject, verdieping en versteviging

Meer voor elkaar verzorgt teamtrajecten van enkele dagdelen. Een thema als eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen, durven uitspreken naar elkaar en autonomie vergroten gaat niet vanzelf en vergt tijd. Om te zorgen dat het beklijft hebben we meerdere sessies nodig. We beginnen met een diagnose sessie die lijken op de teamsessies Ruimte op ieders volle bord! of Ieders ideale teambeeld op tafel. We gaan in gesprek met het team en halen naar boven wat er speelt binnen het team. We maken een veilige setting voor iedereen. We krijgen helderder hoe de teamdynamiek loopt. Van daaruit stellen we een maatwerkprogramma op dat helpt om dat wat er in beweging is gebracht, ook te laten beklijven. 

Bekijk ons Portfolio wat we hebben gedaan en voor wie. Hoe we werken, onze stijl en werkwijze helpt je ook om een beter beeld te vormen. 

Meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Bel 06 48 42 02 00 of mail mirjam@meervoorelkaar.com