4 dagen seizoencyclus – maak de cirkel rond

We zijn meer dan een stel hersens op een stok. We hebben een heel lichaam, vol met ideeën en kracht. Onze ideeën komen tot leven via onze verbeeldingskracht – via verhalen, beelden, rituelen, met liefde, tranen en een lach. Toch zijn in veel teams en organisaties mensen vooral een stel hersens op een stokje. Het hoofd zit aan het stuur, analytisch denken is de norm. Presteren is het normaal. Veelal draait het om cijfers en niet om de mens erachter. Een mens met gevoelens aan de binnenkant. Een mens met een hart! Wat maakt dat we deze gevoelens niet tonen op het werk? Alsof je een deel van jezelf thuislaat. In veel teams en organisaties voelt het niet veilig genoeg om open en transparant te kunnen zijn met elkaar, terwijl juist open communicatie zorgt voor optimale prestaties en meer teamverbinding. Frustraties en negatieve energie kosten organisaties veel geld, o.a. doordat mensen vertrekken of uitvallen.

Het kan ook anders! Mensen zijn het belangrijkste kapitaal van je organisatie! Ruil lineair groeien in voor een duurzaam model door cyclisch te ontwikkelen en groeien. Dit cyclische model is het alleroudste en meest natuurlijke model dat we kennen en gebaseerd op de 4 seizoenen. Dit programma is ontwikkeld om teams en professionals te helpen circulair te groeien en balans te creëren tussen een eigen ritme, teamritme en productiviteit.

Dit natuurlijke model geeft structuur, ruimte en rust in teams en voor mensen. Daarbij is het de kunst om alle 4 de seizoenen aan bod te laten komen in het werk. Dan ontstaat er balans. Waarom je de cyclus rond dient te maken voor een vruchtbaar en vitaal team lees je hier. 

Integreer de cyclus in 4 dagen

Om het het cyclische groeien en ontwikkelen te integreren voor jou en je team, hebben we meerdere dagen nodig. Kennismaken met het model kan via de introductieworkshop. In deze 4 dagen gaan we dieper stilstaan bij alle 4 de seizoenen. Allemaal hebben ze een ander thema:

 • Lente: creatie, visie, ontwikkeling, focus
 • Zomer: successen vieren, manifestatie, verbinding/samenwerking met je lijf en elkaar
 • Herfst: loslaten, integreren, naar binnen keren, helen
 • Winter: purpose, opladen en jezelf voeden, toekomstreis, legacy

Om je een beeld te geven van deze dagen, geef ik hier wat meer informatie:

Opbrengst 

In alle 4 de dagen komt het cyclische model aan bod. Hierbij staat 1 seizoen staat centraal. Echter bij alle dagen doorlopen we een hele cyclus. In alle 4 de dagen zitten elementen als:

 • Doelgericht spreken, aandachtig luisteren, uiten van je gevoelens
 • Met je hele lijf communiceren ipv alleen je hoofd
 • Bewuster loslaten van wat je niet meer dient
 • Langere termijn mindset, het besef een voorouder te zijn, ruimer begrip van tijd
 • Bewustwording en inzichten vanuit 4 perspectieven
 • Vertaalslag naar de eigen praktijk om cyclisch te ontwikkelen
 • Gevoel van samenzijn
 • Weten welke beweging te maken om de volgende stap te zetten

Dit programma is ontwikkeld om teams en professionals te helpen circulair te groeien en balans te creëren tussen een eigen ritme, teamritme en productiviteit. Na deze dagen ben je beter verbonden met jezelf en nader tot elkaar. Je weet het cyclische model toe te passen op je werk. Eventueel is er nog een terugkom moment te organiseren om te anticiperen op vragen en de toepasbaarheid nog beter te borgen.

Maak de cyclus rond, op naar een vitaal en vruchtbaar team! 

Eerst kennismaken met mij en dit model? Dat kan met de introductieworkshopKijk eens verder in mijn aanbod van verbindende bijeenkomsten:

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.