Beweging in jezelf en je team met opstellingen 

Ik faciliteer opstellingen voor mensen in het bedrijfsleven. Dat is een mix van familie- en organisatieopstellingen, omdat ieder van ons zichzelf meeneemt naar het werk. Met opstellingen maak je de onderstroom, dat wat we met het blote oog niet zien, maar wel voelbaar is, zichtbaar. Ik faciliteer opstellingen voor persoonlijke ontwikkeling en voor het creëren van beweging bij een team. Ik faciliteer opstellingen voor persoonlijke ontwikkeling en voor het creëren van beweging bij een team. Door te voelen, kun je beter leidinggeven en bied je een veilige basis voor je medewerkers. Als medewerker kun je door opstellingen met meer rust en minder communicatiegedoe je werk doen.   

Opstellingen voor persoonlijke ontwikkeling

Opstellingen kun je inzetten voor persoonlijke ontwikkeling. Ben je bewust als leider in je team dat je jezelf meeneemt en dus ook het verleden dat jou heeft gevormd. Je bent daarmee niet objectief, maar wel hiërarchisch beslissingsbevoegd. De dynamiek die in jouw gezin van herkomst speelt, komt weer terug op het werk. Dat privé verleden nemen we mee naar ons werk en kan ons vandaag de dag belemmeren te floreren. Door hier bewust inzicht in te krijgen kun je beter leidinggeven en bied je een veilige basis voor je medewerkers. Als medewerker kun je door opstellingen met meer rust en minder communicatiegedoe je werk doen.   

De opstellingen die ik faciliteer zijn in een groep. Ik werk met levende representanten en soms vul ik aan met voorwerpen. Vaak neem ik ervaren representanten mee, zodat het veld van de onderstroom dieper wordt en de opstelling met meer gemak verloopt. Een ieder kan eigen vraagstukken inbrengen waar hij/zij tegenaan loopt. Ook maak ik op maat een programma met een thema. Bij persoonlijke ontwikkeling ga je zelf ook in de opstellingen staan, zodat je voelt en de blokkades in jouw lichaam aangeraakt kunnen worden. Door te voelen en los te laten, presteer je beter.

Beweging in je team

Improductiviteit vandaag de dag, wordt nog beïnvloed door onafgehandelde zaken uit het verleden. Ook dat belemmert ons onbewust vandaag de dag te excelleren. Symptomen binnen een organisatie zijn gefrustreerde medewerkers, klagende klanten, vervolgens hoog verloop en ziekteverzuim en vertrekkende klanten. Opstellingen kunnen dit zichtbaar maken en een beweging in gang zetten zodat het weer gaat stromen. Daarvoor hoeft niet het hele team bij elkaar te komen. Ieder die onderdeel is van het team, kan de vraag inbrengen. Met ervaren representanten maken we zichtbaar wat er vast zit. Het is niet noodzakelijk om zelf in de opstelling te gaan staan om dat wat uit balans is, weer in beweging te krijgen.

Meer weten over opstellingen? Ik heb wat uitgebreidere informatie bij elkaar gezet in mijn stijl van werken met bedrijfsopstellingen.

Referenties

Reacties op linkedin post nav een opstellingsdag met een managementteam

Leuk dat ik de kans heb gekregen een persoonlijke case in te brengen. Dat gun ik andere teamleiders ook. – Sophie van Kasteren, Yuverta*

Interessante middag. Ik denk extra waardevol wanneer het gelijkende teams zijn, zodat je kunt spiegelen en elkaar vooruit helpt. Leidinggevenden onderling zou moeten kunnen ivm de nodigde veiligheid. – Leonie Huijs, Iriszorg*

Mooie ervaring. Opstellingen zijn geschikt om dilemma’s uit te werken en een ander perspectief te krijgen. Je komt echt bij je gevoel ipv het rationeel op te lossen. – Gabrielle Heuvelman, Zone college*

*Deze referenties zijn gegeven n.a.v. een kennismakingsworkshop met opstellingen

Mijn aanbod:

Meer weten? Neem gerust contact met me op.