Maatwerk ceremonies en bijeenkomsten voor teams en organisaties

Ieder team en iedere organisatie is anders. Ik organiseer en co-creëer ook eenmalige ceremonies specifiek voor bepaalde situaties. Denk hierbij aan:

Vertrek van oprichter

Het weggaan van een oprichter die formeel/ ceremonieel de cyclus sluit en overhandigen aan de volgende generatie of nieuwe partner. Het oprichtersverhaal wordt doorgegeven. Een verbindende bijeenkomst die de mensen die verder gaan vertrouwen geeft en een nieuwe boost. Voor degene die gaat een bijzondere en waardige vorm van afsluiten, waarin je gezien wordt voor hetgeen je hebt opgebouwd.

Overgang nieuwe teams – nieuw bedrijf

Het afsluiten van een bepaalde manier van werken of samenwerking en het overgaan naar een nieuwe vorm is een emotioneel proces. De neuzen 1 kant op krijgen, de verandering versnellen, dat kan de waarde van een ceremonie voor alle betrokkenen betekenen. Lees de blog over de waarde van eervol afsluiten met een overgangsritueel op je werk.

Stilstaan bij de verandering en openen nieuwe cyclus

Een team dat jarenlang op een bepaalde manier met elkaar gewerkt heeft en een verandering heeft doorgemaakt. Met elkaar gaan we stilstaan bij het goed afronden van de oude cyclus, bewust stilstaan bij de weg die is afgelegd van de verandering en gezamenlijk openen van een nieuwe cyclus en frisse start! Dit geeft alles wat geweest is z’n plek, maakt het lichter en geeft een nieuwe boost en energie om verder te gaan. Ook wordt stilgestaan bij het gedachtengoed dat dit team heeft opgebouwd en hoe dat mee te nemen in de nieuwe cyclus.

Loslaat ritueel: verloop van mensen en kennis

Bij veel verloop van mensen of management kan de het teruggaan in de tijd, waarin stil wordt gestaan bij mensen, kennis, visie die verloren is gegaan, weer een plek krijgt. Het verleden krijgt rust waardoor er weer energie voor het heden ontstaat. Hier vind je een voorbeeld van een loslaatritueel en hoe dat het samenzijn versterkt. Of lees de blog over leren loslaten en meer ruimte en rust in je team.

Toekomstreizen

Als tegenhanger op inspiratie van buitenaf, organiseer ik visualisaties en toekomstreizen waarbij je je eigen inspiratiebron aanboort. Hierdoor ontstaat een verfrissend gesprek met elkaar over de toekomst en ieders visie hierin. Meer informatie over een tijdreis de toekomst in, met meer focus en waar zijn we van. Of bekijk de visualisatie die ik heb begeleid bij NTP op hun 25 jarig jubilieum.  

Jubilea

Op jubilea kan ik de interactie vergroten tussen deelnemers of denk aan het verhaal van de oprichting en het trotse gevoel van medewerkers naar voren halen. Jubilea zijn uitstekend geschikt om de verbinding met elkaar te verdiepen, met medewerkers en voor klanten. Juist door van binnenuit stil te staan en je eigen inspiratiebron aan te boren. Waar is ons gezamenlijke verhaal begonnen? Wanneer ben ik aangesloten op het oprichtersverhaal?

Opstellingsdag, door te voelen, presteer je beter

Opstellingen maken zichtbaar welke belemmerende patronen nog invloed hebben op je werk. We zijn onbewust loyaal aan onze ouders, grootouders en voorouders. In ons dagelijkse leven herhalen we vaak de patronen van eerdere generaties, zonder dat we dit bewust doen. Dat privé verleden nemen we mee naar ons werk en kan ons vandaag de dag belemmeren te floreren. Zo kunnen opstellingen bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en aan teamverbinding. Lees de reacties van een managementteam dat een dag met elkaar opstellingen heeft gedaan op linkedin post

Behalve maatwerk ceremonies, heb ik het volgende aanbod van verbindende bijeenkomsten:

Meer weten? Neem gerust contact op.