Introductieworkshop 4-seizoenenmodel 

Veel bedrijven formuleren doelen en groei in termen van lineaire groei, een stijgende lijn van alsmaar meer en meer, gericht op de korte termijn. Het gevolg is uitputting van mensen, van verzuim, vertrek en van een laag werkgeluk. Mensen zijn echter het belangrijkste kapitaal van je organisatie! Ruil lineair groeien in voor een duurzaam model door cyclisch te ontwikkelen en groeien. Dit cyclische model is het alleroudste en meest natuurlijke model dat we kennen en gebaseerd op de 4 seizoenen.

Communiceren met ons hele lijf

In deze verbindende bijeenkomst staat het 4-seizoenenmodel voorop, wat houvast biedt om naar binnen te gaan i.p.v. bezig zijn met wat anderen van ons vinden of wat wij van anderen vinden. Als we naar binnen gaan, gaan we voelen wat er in ons speelt. 

Dit naar binnen gaan en voelen, is iets wat we overslaan/ buitensluiten in onze werkomgeving. Voorbij gaan aan irritaties, blijheid, angst en verdriet, trots zijn op, vervulling, noem maar op, leidt tot verzuim en verloop. Door immense werkdruk betekent het dat we voorbij gaan aan onszelf en het hele team. Oog hebben voor jezelf en elkaar, samen de hoeveelheid werk kunnen dragen en voelen dat ieder bijdraagt wat hij/ zij kan en elkaar nodig heeft, is ontzettend belangrijk voor plezier, productiviteit en vervulling. Zeker op de langere termijn, zorgt dit voor duurzame inzetbaarheid en een vitaal team.

In deze workshop ga je naar binnen toe, je eigen inspiratiebron aanboren, spelen, je lijf te voelen en vooral ook zachter te zijn voor jezelf en elkaar. Communiceren doe je met je hele lijf i.p.v. alleen met je hoofd. Als ons hart en lijf bewust mee doet en we zachter naar onszelf kunnen zijn, kunnen we ook zachter naar de ander zijn. In deze bijeenkomst ontstaat op speelse wijze een dialoog met jezelf en met elkaar. Daarvoor gaan we voorbij aan woorden, we gaan naar de inspiratiebron in onszelf. Laat je verrassen van het effect!

Ontdek je natuurlijke leiderschapstijl

Al in een dagdeel maak je kennis met het 4-seizoenenmodel en mij. In deze introductieworkshop leg ik het model uit en ga je ervaren hoe je op dit moment in je werk door de 4 seizoenen heen beweegt. Door letterlijk te lopen. Ook ontdek je hoe je idealiter zou willen bewegen. Wat is jouw natuurlijke leiderschapstijl, wat mag er gezien worden? Vervolgens vertalen we het concreet naar de praktijk. Je gaat gegarandeerd met minimaal 1 nieuw inzicht naar huis.

Communiceren op het werk doen we met ons hoofd in plaats van ons hele lijf. Als ons hart en lijf bewust mee doet, wat ontstaat er dan vanuit natuurlijk leiderschap? – Mirjam Wittenberg

Resultaten introductieworkshop

Deze workshop is ervaringsgericht en doen. Het is fun en laagdrempelig. Iedereen kan dat. Zonder taal en op speelse wijze ontstaat als vanzelf jouw natuurlijke vorm van leiderschap, jouw ritme, jouw manier van bewegen. Na deze ervaring komen de woorden en taal als vanzelf weer naar boven. In het delen met elkaar zie, hoor en voel je dat de communicatie zachter is geworden. Ontspannen en met meer aandacht. Dit leidt tot de volgende opbrengst, waarin je ronduit communiceert vanuit wie jij bent, vanuit natuurlijk leiderschap:

 • aandachtig luisteren, met minder oordelen
 • zachtheid voor je jezelf en dat wat je wil zeggen
 • (doel)gericht spreken; zeggen wat gezegd mag worden
 • bewust van binnenuit voelen en dat uiten
 • plezier
 • speelsheid, creativiteit
 • nieuwe inzichten, bewustwording
 • verbinding met je eigen inspiratiebron
 • gevoel van samenzijn
 • weten welke beweging te maken om de volgende stap te zetten

Lees de ervaring en referenties van de dames van het netwerk vrouwenbenen op tafel.

Praktische zaken

 • 1 dagdeel
 • De insteek kan zowel persoonlijk zijn, als ook gericht op het hele team. Of een combinatie hiervan.
 • Geschikt voor iedereen die vanuit een ander perspectief en meer dan zijn hoofd alleen, wil uitzoomen, op zijn werk. Voor ieder die zijn natuurlijke leiderschapstijl wil ontdekken en meer van binnenuit wil communiceren.
 • Mijn stijl is speels, luchtig en vooral ook (samen) doen om daarna de ervaring te delen, voor reflectie en zodat er meer saamhorigheid ontstaat.

Na de introductieworkshop kun je verdiepen en het cyclische 4-seizoenenmodel meer eigen maken met de training 4 dagen seizoenencyclus.

Kijk eens verder in mijn aanbod van verbindende bijeenkomsten:

Heb je interesse om te ontdekken wat je natuurlijke leiderschapstijl is? Neem dan contact met me op.