Beter in balans met je team. Ontdek de natuurlijke flow

De problemen die ik zie in werkomgevingen zijn dat mensen elkaar niet direct aanspreken, maar wel met elkaar over hun collega’s praten. We zijn vooral aanwezig met ons hoofd en analytisch denken en niet met ons hele lijf. We zijn goed in functioneel en taakgericht contact en veel minder op de relatie met elkaar. We gaan maar door en nemen nauwelijks de tijd tot vertragen, evalueren en loslaten. We vieren wel successen, maar voelen we ze ook? In een zakelijke professionele omgeving mogen we maar deels mens zijn. Gevoelens van angst, verdriet en boosheid zijn ten dele en met mate welkom.

Ik ondersteun leidinggevenden, teammanagers en medewerkers meer voor elkaar te krijgen door ze te helpen hun jaarplannen te realiseren en tegelijkertijd in een natuurlijke flow en balans te blijven groeien. Gezond en duurzaam, samen te bouwen, stap voor stap. Stilstaan is de sleutel voor een natuurlijke flow om in balans te groeien en zo verder te bouwen met het team wat je hebt. Daarom organiseer en faciliteer ik stilsta-momenten voor teams. Dit zijn speelse, actieve interventies waarbij ik het 4-seizoenenmodel als basis gebruik om in balans te komen en verder te groeien.

Stilstaan om gezond samen bij de finish te komen

Een jaarplan is onderdeel van een natuurlijke jaarcyclus. Als je je jaarplan ziet als een marathon die je samen loopt met een start en een finish, is het plan de start. Om echter gezond, samen bij de finish te komen, leuk te hebben en vol te houden, heb je tussenstops nodig.

Deze tussenstops, stilsta momenten, zijn te vergelijken met stand-ups van agile werken. Alleen geloof ik dat het anders kan en mag. Juist op het werk. Leuker, speelser en actiever. Om in balans te blijven en duurzaam een team te kunnen bouwen, gebruik ik afwisselende werkvormen waarin je niet alleen je hoofd gebruikt, maar je hele lijf. Ik werk daarin veel samen met Mijke Linssen van Soulplay.

In deze stilsta momenten ben je actief aan het werk, alleen net even anders dan normaal. Actief opladen, reflecteren, successen vieren, bewust loslaten en opnieuw focus bepalen, is wat het inhoudt. Al deze aspecten tezamen vormen de 4 seizoenen.

Mogelijkheden om bij stil te staan

Ter ondersteuning van het bereiken van de teamdoelstellingen kun je in een dag(deel) of traject met elkaar verdiepen, verbinden en stilstaan bij dat wat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bewust stilstaan bij de wortels van het team en richten op de toekomst (verleden- heden- toekomst). Door de verbinding met het verleden – nu – toekomst te voelen, komt een teams beter in balans. Het gaat beter stromen. Je eigen verleden is van invloed en dat van het team als geheel.
  • Bewust zien en voelen waar het uit balans is en daar actie op nemen. Alle 4 de seizoenen zijn nodig voor een goede balans. Waar zijn jullie goed in en waar is het uit balans? Waar stroomt het goed en waar loopt het stroef? Door stil te staan kun je dit voelen. Wij kunnen het terug spiegelen, maar zelf kun je ook veel voelen. Zo kun je weer focus krijgen en de juiste stappen zetten.
  • Versnellen van een verandering, door stil te staan. Bijvoorbeeld bij een nieuwe werkwijze of bij een nieuwe samenstelling van een team. Of denk aan een continue verloop van managers. Vaak wordt voorbij gegaan aan onze gevoelens die een verandering met zich meebrengt. Door daar bij stil te staan, maak je ruimte voor het nieuwe.
  • Ook kunnen we werken met thema’s. Bijvoorbeeld een dag om stil te staan met een thema als je grenzen aangeven, zichtbaar worden, kwetsbaar opstellen. Waar komt het vandaan, hoe willen we dat het is? Wat werkt dan niet meer en wat gaan we anders doen? Dit kunnen we op maat voor jullie maken.

Deze stilsta momenten zijn een duurzame en natuurlijke manier waarin ieder wordt uitgenodigd om dichter bij zichzelf te komen. Dat leidt tot meer innerlijke steun en erkenning. Met meer respect voor jezelf, kun je vanuit stevigheid een ander benaderen. Grond om te werken wordt weer vruchtbaar. Dan wordt samen aan de slag gaan leuker, gezonder en meer in balans.

Een combinatie van korte tussentijdse interventies op de werkvloer met successen voelen en vieren en grotere interventies, is het meest ideaal en leidt tot de beste resultaten voor een team. Meer weten over opstellingen of corporate rituelen of het 4-seizoenenmodel?

Mijn aanbod:

Meer weten, maak een afspraak.