Toekomst = Groen Festival (2019)

Groen onderwijs in Nijmegen bestaat in 2019 100 jaar. Dit bijzondere feit vierde Helicon MBO Nijmegen met een Toekomst = Groen Festival. Met dit evenement wilde Helicon MBO Nijmegen niet alleen een feestje vieren met haar samenwerkingspartners en medewerkers, maar zich ook -beter- laten zien in Nijmegen en omgeving. 

Opdracht

Meer voor elkaar (toen nog Buro Sprint) heeft deze opdracht uitgevoerd onder de paraplu, en met samenwerking van, collectief KLEI. De vraag vanuit Helicon: help ons bij het bepalen van de inhoud van het festival en het verzorgen van de promotie. En houd vaart in het proces, want de voorbereidingstijd is kort.

De opdracht moest in twee maanden klaar zijn. Dat was een flinke uitdaging. Allereerst hebben we bij Helicon MBO Nijmegen opgehaald hoe zij de toekomst van groen onderwijs zien. Daarnaast hebben we 20 samenwerkingspartners, met name stagebedrijven, geïnterviewd. De opgehaalde informatie hebben we gebruikt voor het bepalen van de inhoud van het festival én het verhaal naar buiten. Deze informatie hebben we aangevuld met een brainstormsessie, waarin medewerkers, studenten, buurtbewoners, gemeente en KLEI professionals vertegenwoordigd waren. Zij kregen de opdracht na te denken hoe bewoners, bedrijven en jongeren geënthousiasmeerd kunnen worden voor dit festival. Alle verzamelde input hebben we benut voor het invullen van de campagne, gericht op meerdere doelgroepen. De tijdsdruk maakte het spannend, maar het overzicht werd goed bewaakt.

Resultaat

Het programma was tijdig rond, alle communicatie uitingen zijn volgens planning gerealiseerd en de lokale en regionale pers werden ingeschakeld voor de nodige publiciteit . Op zaterdag 5 okt kwamen ruim 600 bezoekers naar het festival. Helicon MBO Nijmegen kijkt terug op een geslaagd evenement, met een enthousiast en betrokken publiek en een positieve en gezellige sfeer.

Referentie

Karen Lathouwers, voorlichting, PR en communicatie Helicon MBO Nijmegen

Mirjam is erg prettig in de omgang en schakelt makkelijk en snel. Na ieder (telefonisch) overleg zet Mirjam moeiteloos de belangrijkste afspraken & actiepunten op papier. Een erg fijne samenwerking!

Foto impressie Toekomst=groen festival

Buro Sprint op het Helicon Toekomst = groen festivalBuro Sprint is projectleider bij het Helicon Toekomst is groen festivalBuro Sprint faciliteert verbinding tussen professionals door de dialoog met een Kletspot op gang te brengenBuro Sprint faciliteert verbinding tussen professionals door de dialoog op gang te brengen met de werkvorm kletspot

 

 

 

 

 

Meer lezen over andere opdrachten in de portfolio

Meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Bel 06 48 42 02 00 of mail mirjam@meervoorelkaar.com