Teamsuccessen vieren (2018 en 2019)

René Arntz, trainer en haptonoom, huurde Meer voor elkaar (Buro Sprint) in tijdens een jaartraject waarin hij drie teams van Siza begeleidde als gevolg van wisseling personeel en toenemende werkdruk.

Opdracht en resultaat 1

Team 1 had veel wisseling van personeel gehad en wilde elkaar beter leren kennen en vanuit positiviteit werken. René heeft mij ingehuurd om in hele korte tijd op een luchtige manier de positiviteit in het team naar boven te halen en stil te staan bij de successen en kwaliteiten.

Ik heb dit team  geholpen met het in kaart brengen van hun teamsuccessen en gezorgd dat ze elkaar beter leerde kennen. Door speelsheid en luchtigheid werd de toon gezet en wist dit team razendsnel  naar boven te halen waar ze goed in waren en kwamen de positieve verhalen terug.  Alle bevindingen werden opgeschreven en aan stokken gehangen. Vervolgens werden deze stokken in alle rust versierd. Ook dat droeg bij aan de teambinding. Deze versierde stokken zijn in een vaas gezet en staan nog steeds zichtbaar op de werkplek ter herinnering aan de successen en trotsheid van dit team. Uit het proces werd een trofee geboren. Dat zou je ook als een totem kunnen zien voor dit team. De insteek was niet een ritueel te houden, maar vandaag de dag zou ik deze totem wel kunnen integreren in een verbindende bijeenkomst met rituelen. 

Opdracht en resultaat 2

Ook heb ik samen met René Arntz de afsluiting van dit teamproces gefaciliteerd. Het doel van de dag was op luchtige wijze af te sluiten van het harde werken aan het teamproces. Alle 3 de teams kwamen bij elkaar met als doel ze te laten inzien dat ze onderdeel vormen van een groter team, namelijk drie teams aan kennis en kunde. René heeft mij ingehuurd op het programma luchtiger te maken en de verbinding tussen de teams te versterken.

We hebben samen een programma gemaakt voor deze dag. Mijn eigen aandeel was het spel ‘levend ganzenbord’, waarin de teams streden om de eerste plaats. Het werd een gezellige en hilarische strijd. Tegelijkertijd werd er snel en serieus gewerkt aan het elkaar leren kennen. Wat kun je halen en brengen bij elkaars team? Deze dag wordt ook nu nog herinnerd en heeft gezorgd voor drempelverlaging in de samenwerking. Men weet elkaar eerder te vinden en weet ook waarvoor men het andere team kan inzetten.

Referentie

Rene Arntz, Trainer Haptoconsult

Je bent ontwapenend waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen. Je luistert goed waardoor anderen zich gezien worden. Je toont affectie en empathie, dat werkt bevestigend. Daarmee schep je en ontspannen, veilige en open sfeer. En .. als kers op de taart: je brengt plezier mee. Niet alleen door spel, ook door je gevoel voor humor. Mensen ontspannen en laten zich meenemen in jouw spel. Hierdoor komen ze uit hun hoofd en treden ze op een soepele en open manier met elkaar in contact. De weg naar creativiteit en delen wordt geopend. Dit geeft saamhorigheid en verbinding op een leuke, lichte en speelse manier.

Meer lezen over andere opdrachten in de portfolio

Meer weten over de mogelijkheden in jouw organisatie? Bel 06 48 42 02 00 of mail mirjam@meervoorelkaar.com