Thuiskomen in jezelf met opstellingen

Ik verloor mezelf in mijn werk. Ik ging er zo in op, wilde zo graag het goed doen, zocht naar erkenning en ging onbewust over mijn grenzen van kunnen en willen heen ging. Dat gebeurd mij als ik vooral in mijn hoofd zit. Ik ben een doener, dus ga door, nog even afronden en wil dit ook bevestigd krijgen door anderen. Ik heb mijn voelsprieten naar buiten toe gericht. Onderweg ga ik over mijn grenzen heen en kom ik “vol” thuis met prikkels die ik afreageer op mijn gezin. Ik houd mezelf vaak groter en steviger, zo heb ik dat geleerd,  terwijl er aan de binnenkant iets anders speelt. Ik ben goed in het negeren van die gevoelens. Herken je dat?

Als ik niet de ruimte neem om mijn tentakels in te trekken naar binnen toe, maar alle energie naar buiten toe keer, raak ik uit balans. Ik moet steeds meer moeite doen om alle ballen hoog te houden in gezin, werk, gezondheid en relaties. Het levert een onvervuld knagend gevoel van ontevredenheid en te kortschieten op. Ik krijg steeds minder voor elkaar.

Samenwerking hoofd, hart, lijf

Om meer voor elkaar te krijgen is samenwerking met mijn hoofd, hart en lijf nodig. Door te vertragen kan ik luisteren naar mijn lijf. Mijn lijf is wijs. In het luisteren ontstaat beweging, ruimte, inzichten en vooral ook verbinding met mezelf. Dat noem ik thuiskomen in mezelf. In verbinding met mezelf, krijg ik meer zicht op wat ik wil, mijn eigen verlangens, raak ik de essentie van mezelf, laat ik me minder leiden door belemmerende overtuigingen en gedachten, ben ik minder afhankelijk van wat ik denk dat mijn omgeving van me wil. Ik ben creatiever, heb meer vertrouwen, voel vaker compassie en dankbaarheid. Als ik fijner in mijn vel zit en liefdevoller voor mezelf ben, trek ik fijnere dingen om me heen aan. Ik sta er anders in en mensen om me heen reageren ook anders op mij. Door te werken aan mezelf, kom ik dichterbij wie ik wil zijn. Dan krijg ik meer voor elkaar.  

Gaan voelen wat voor jou werkt

Als het voor mij werkt, werkt het ook voor jou. Ik organiseer en faciliteer daarom Thuiskomen in jezelf sessies. Dit zijn sessies in een knusse woonkamer, waar je steeds beter tot jezelf komt en leert luisteren naar wat voor jou werkt. Onthaasten, ontladen en opladen. Vertragen, jezelf voeden, verbinden. Dat zijn vrouwelijke waarden die we nodig hebben als tegenhanger in deze prestatiegerichte maatschappij die veel van ons vraagt. Deze sessies helpen je dichter bij jezelf te komen. Met een groep gelijkgestemden deel je dat wat je in het hier en nu bezig houdt. Vervolgens gaan we met behulp van opstellingen werken aan jezelf. In het samenkomen, ontmoet je jezelf. 

Wat van binnenuit stroomt, krijgt ruimte naar buiten toe

Opstellingen is een krachtige tool die je helpt naar binnen te keren en te voelen. Zo buiten zo binnen. Dus wat je bezig houdt, die symptomen, die zitten ook binnen in jou. Dat kun je opstellen. En door het zichtbaar te maken, ontstaat ruimte voor stroming. Als het van binnenuit niet langer vast zit, kan het naar buiten toe ook ruimte krijgen. Zo krijg je meer voor elkaar. 

Ik geef de voorkeur aan opstellen met een groep gelijkgestemden, omdat we als groep een krachtiger veld neerzetten dan ieder van ons afzonderlijk kan. Ook daardoor krijgen we meer voor elkaar.  

In deze sessies van 9.30-13.30, gaan we delen, dan opstellen en het laatste uur is samen lunchen. Vanuit de verbinding met jezelf maak je verbinding met elkaar. Dat napraten, verteren en jezelf voeden hoort erbij. Het is een opstapje naar de buitenwereld. Je zult merken hoe fijn dat is, voordat je weer verder gaat. 

Het verschil met de welkom thuis feestjes is dat in deze sessies je vraagstuk helemaal wordt opgesteld. We hebben langer de tijd, kunnen beter vertragen en dieper tot de kern komen. Ook hier werken we met weinig woorden en volgen we de beweging. Je bent als respresentant waardevol en krijgt net zo veel inzichten als de vraaginbrenger. Ik maak in deze sessie gebruik van opstellingen en het 4-seizoenenwiel (of een combinatie hiervan).

Opbrengst per sessie

 • Je krijgt inzichten van binnenuit, vanuit je hoofd dat in contact staat met je hele lijf
 • Je laat vastzittende blokkades los, waardoor je stappen kunt maken, omdat het doorstroomt in je lijf
 • Zo binnen, zo buiten. Dus als het van binnenuit stroomt in jou, kan je dat ook naar buiten toe manifesteren 
 • Voor de vrouwen onder ons: meer contact met je lijf betekent ook meer creatiekracht!

Waartoe meerdere sessies leiden

Door regelmatig naar binnen te keren en meerdere van deze sessies te doen, kom je tot de kern van wie je bent. Je blijft dichter bij jezelf en verliest je zelf minder. Je voelt je steviger, veiliger, trotser van binnenuit. Dan heb je die waardering van buitenaf niet meer nodig. Je vertrouwt op je eigen ervaring en wijsheid. Je kan neutraler reageren, de bal makkelijker bij de ander laten, je grenzen aangeven, beter accepteren dat de dingen zijn zoals ze zijn. Het zorgt voor een beter contact met je zelf, vanuit je bekken, waarin je niet vanalles moet van jezelf, maar bewust keuzes maakt en kan genieten van achteroverleunen. Bovendien stimuleert het je creatiekracht!

Voor wie

 • Voor iedereen die vooruit wil en stappen wil maken in zijn/haar proces,
 • die behoefte heeft aan stilstaan, vertragen en verzachten,
 • die bewust in verbinding wil zijn met zichzelf en van daaruit contact wil maken met anderen,
 • die meer in zijn/haar lijf wil komen,
 • die houdt van werken aan zichzelf,
 • die verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf en de beste versie van zichzelf wil ontdekken.

Praktische info

 • Locatie: in de knusse woonkamer van Under the Tree in Arnhem (parkeren gratis)
 • Prijs: losse prijs is 78,- euro incl. btw. Kijk bij tarieven voor combinatiekortingen.
 • Inbegrepen: snacks, thee, water. Neem je lunch zelf mee.
 • Wanneer: vrijdag van 09.30 – 13.30 uur op 13 sept, 11 okt en 15 nov 2024
 • Ervaring met opstellingen is niet nodig
 • Maximaal 8 deelnemers
 • Aanmelden via het formulier of via email

Wil je kort en krachtig contact met voelen en je lijf houden? Kom dan naar de welkom thuis feestjes met opstellingen.

Speciale edities in de zomer en winter!

Ik organiseer een zomerse retraite om te oogsten en te vieren. Ook organiseer ik Winterretraites: keer weer naar binnen

Aanmelden

Kijk bij de tarieven voor voordeeltickets. Meld je aan per e-mail naar mirjam@meervoorelkaar.com. Vermeld hierbij je bedrijfsnaam en adresgegevens en het soort ticket dat je wil. Bij aanmelding gaat de deelnemer akkoord met de voorwaarden voor opstellingsessies.