Tijdreis de toekomst in bij jubileumdag – verbeeldingskracht is de power tot verandering

Op 30 mei vierde ik mee bij het 25 jarig jubileum van NTP door voor hun klanten een ritueel te doen tijdens hun klantdag: een tijdreis 25 jaar de toekomst in! Alles wat we manifesteren wordt eerst door onze geest gecreëerd. Het is die kracht, die inspiratie in onszelf en die verbeeldingskracht, die ik heb aangeboord. Iedereen kan dat.

In deze visualisatie ging men als voorouder in gesprek met de volgende generatie. Voorouder? Jazeker, wij zijn voorouders voor onze volgende generaties. NTP is een organisatie die bewust bezig is met duurzaamheid, zowel in materialen als in mensen. Dat willen ze ook samen met hun partners doen. 

De geleide visualisatie 25 jaar de toekomst in leverde een prachtige output op, zoals:
– Wegen naar de toekomst bouwen we in ons HART
– Meer GROEN
– ADAPTIEVE leefomgeving
– De toekomstige generatie is DANKBAAR
– SAMEN oppakken
– De opvatting over WELZIJN verandert

Van de output wordt een toekomst beeldverslag gemaakt, dat in een tijdscapsule mee de grond in gaat. Over 25 jaar zullen de volgende generaties NTP-ers deze opgraven. Hoe mooi is dat?

Ook konden de deelnemers op een verjaardagskaart hun wens schrijven voor NTP over 25 jaar! Ook die gaat mee de grond in. Daarnaast heb ik samen met Ewoud van Corporate Rituals advies gegeven voor meer interactie tijdens de klantdag, zodat de verbinding tussen mensen ook ging leiden tot andere gesprekstof tijdens de netwerkborrel. 

Dit is een linkinpost naar de klantdag van NTP, waarbij ik dankbaar ben dat ik het podium kreeg voor deze visualisatie, naast inspirerende namen als Andre Kuipers en Dennis Wilt. Of kijk op de website van NTP

Resultaat

Inspiratie en een kijkje in de toekomst.

Tijdens de pauze nam Mirjam de bezoekers mee in de reis naar de toekomst. Hoe ziet de toekomst eruit voor jezelf, de wereld en NTP? Deze geleide visualisatie heeft onze partners aan het denken gezet. Wat moet er veranderen om onze aarde goed door te kunnen geven aan de volgende generatie(s)?

Tijd maken om te dromen = voeding en power tot verandering

Wacht niet tot een speciale gelegenheid om een tijdreis te maken! Creativiteit, uitvindingen en veranderingen komen tot stand door onze verbeelding levendig te houden. Alles begint met een zaadje in de gedachte van iemand! Door fantasie en verbeelding in onze geest komen dingen tot leven. Door voor te stellen: wat als… . What if. 

Wat als… Het is de power van fantasie en verbeeldingskracht die we hiervoor nodig hebben. Daarvoor is het noodzakelijk om los te komen uit de dagelijkse praktijk. Uit ons hoofd en alle maren aan de kant. 

Wanneer neem je de tijd om elkaar te voeden?

Veel bedrijven en teams zijn bezig/ willen bezig zijn om de wereld te verbeteren en duurzamer te maken. Zingeving wordt steeds belangrijker. Onderweg raken we onszelf en elkaar nog wel eens kwijt. We verliezen de moed en kracht om het vol te houden. We willen zuiver bezig zijn en goed doen, maar we voelen ons niet altijd voldaan of ervaren veel weerstand. 

Als je wisselt van MT of leidinggevende verandert een visie of aanpak. Of als je veel verloop hebt en onrust binnen een team ervaart. Dan kun je als team verdwalen en niet goed meer je plek weten of vooral ook niet meer voelen waar zijn we van? De focus raakt versnippert.

Als bepaalde zaken uit het verleden niet een plek krijgen, blijven ze in de lucht hangen. Dan heerst er veel negativiteit en verhalen uit het verleden waarin het beter was. 

Dit zijn enkele voorbeelden van signalen waarbij het tijd is om elkaar te voeden met verbeeldingskracht. 

Maak bewust tijd voor je verbeeldingskracht

De natuur is wijs. In de winter is er onder de grond heel veel activiteit. Dat zien we niet met het blote oog, maar is er wel degelijk. Onder de grond wordt veel tijd besteed aan het voeden van de zaadjes. Die voeding is belangrijk, zodat de zaadjes in de lente sterk genoeg zijn om uit de grond te kunnen komen. 

Dit seizoen is ook voor ons mensen in werk belangrijk als je streeft naar duurzame inzetbaarheid van je mensen. Hersteltijd door rust, dromen en verbeelden over de visie, maar ook operationele oplossingen is noodzakelijk om jezelf en elkaar te verrijken met nieuwe ideëen. Om kracht en moed te verzamelen en om concreter te worden. Daarvoor is tijd nodig om te denken in termen als wat als. Voeg ook dit seizoen toe en breng een natuurlijk evenwicht in je organisatie en team terug door de hele cyclus rond te maken (blog) en de grond zo vruchtbaar mogelijk.

Ik help organisaties en professionals om tijdreizen in de toekomst te maken. Om beter te voelen waarvoor je het doet en voor wie. Om je te voeden en de verbeeldingskracht weer te prikkelen tot nieuwe creativiteit en ideëen. 

Andere opdrachten bekijken of zelf een toekomstreis met jouw team ervaren? 

Nieuwsgierig wat dit voor jouw organisatie en team(s) kan betekenen? Neem gerust contact met me op.