Verbinding in (netwerk)bijeenkomsten, kom nader tot elkaar

Veel bijeenkomsten en netwerken die ik heb meegemaakt in een zakelijke setting, zijn zender gericht. Die zender is actief, staat op het podium en de toehoorders zijn passief. Het enige doel dat dan wordt gehaald is dat mensen bij elkaar komen, maar verbonden zijn ze niet. De interactie en uitwisseling begeleiden, wordt vaak vergeten. Net als het aanboren van onze eigen inspiratiebron. Het kan ook anders, met meer verbondenheid en plezier. Creëer bewust verbinding en kom nader tot elkaar!

Met welk doel, welke intentie organiseer je een bijeenkomst of netwerkbijeenkomst? Is het eenmalig of past het binnen de jaarplannen? Komen alleen de succesverhalen naar boven of mogen we ook onze kwetsbaarheid in de weg er naar toe laten zien? Ons hele lijf meenemen en actief aanwezig zijn, zijn aspecten die je mee kunt nemen. Ook het feit dat altijd dezelfde groepjes met elkaar staan te praten en borrelen kun je doorbreken. Wil je nader tot elkaar komen, dan is er meer nodig.

Ik faciliteer verbindende bijeenkomsten waarbij ik werk vanuit een intentie, co-creëer met anderen, interactie en ons hoofd en hart verbonden zijn. Je lijf mag aanwezig zijn. Ook het aanboren van je eigen inspiratiebron is een belangrijk punt in plaats van inspiratie van buiten jezelf halen. Graag faciliteer ik ook met werkvormen waarbij je kunt ervaren, voelen, van binnenuit en die zorgen dat er iets in beweging komt, zodat je geraakt wordt en verder kan groeien. Binnen organisaties is ook belangrijk de verbinding met het verleden en de toekomst te blijven voelen, zodat het heden mooi in het midden ligt. Tegenwoordig gebruik ik het 4-seizoenmodel als basis, zodat een bijeenkomst de juiste balans krijgt en de meest natuurlijke flow:

  • Winter: Ontspanning, verbinding met jezelf en je eigen inspiratiebron, de wortels
  • Lente: Focus, groei, innovatie, creatie, verbinding toekomst en verleden
  • Zomer: Successen voelen en vieren. Van binnenuit erkenning voelen
  • Herfst: Reflectie en loslaten, loskomen van het presteren en harde werken

De opbrengst is verbondenheid. Juist door dichtbij je zelf te komen, uit het hoofd, in het lijf, ontstaan andere gesprekken en meer diepgang. Zo kom je nader tot elkaar. Ik heb diverse verbindende en originele netwerkbijeenkomsten georganiseerd om professionals dichter bij elkaar te brengen:

Onder portfolio vind je meer voorbeelden. Mijn aanbod:

Wil je ook meer verbinding in je bijeenkomsten? Neem dan contact met me op.