Visie: Organisaties zijn er voor mensen 

We hebben een heel lichaam, vol met ideeën en kracht. Onze ideeën komen tot leven via onze verbeeldingskracht – via verhalen, beelden, rituelen, met liefde, tranen en een lach.

Toch zijn in veel teams en organisaties mensen vooral een stel hersens op een stokje. Het hoofd zit aan het stuur, analytisch denken is de norm. Presteren is het normaal. Veelal draait het om cijfers en niet om de mens erachter. Een mens met gevoelens aan de binnenkant. Een mens met een hart! Wat maakt dat we deze gevoelens niet tonen op het werk? Alsof je een deel van jezelf thuislaat.

In veel teams en organisaties voelt het niet veilig genoeg om open en transparant te kunnen zijn met elkaar, terwijl juist open communicatie zorgt voor optimale prestaties en meer teamverbinding. Frustraties en negatieve energie kosten organisaties veel geld, o.a. doordat mensen vertrekken of uitvallen. Het kan ook anders! 

Mensen hebben gevoelens

In mijn ideale wereld worden mensen gezien als belangrijkste kapitaal van een organisatie. Organisaties zijn er voor mensen en niet andersom. Mensen zijn meer dan poppetjes en cijfertjes op papier uitgedrukt in fte’s. Mensen zijn ook meer dan een hersens op een stokje. Mensen zijn mensen met gevoelens en een heel lijf.

In mijn ideale wereld zijn werkplekken een omgeving waar kwaliteit van leven voorop staat. Plezier, rust, ruimte, focus. Open communicatie, een plek om fouten te maken en te groeien. Een plek waar je jezelf kunt zijn en je verbonden voelt met jezelf, elkaar en de organisatie. Een plek waar je je thuis voelt!  

Het succes van een organisatie valt of staat bij de waarde die de mensen die er werken brengen kunnen. Daar waar mensen weer meer zichzelf zijn en ruimte ervaren om te kunnen betekenen wat ze als beste betekenen kunnen, komt er een energie op gang die een aantrekkingskracht heeft, een natuurlijke flow. Als mensen de waarde voelen van de beste versie van zichzelf, schept dat ruimte voor iedereen, voor de gehele organisatie en de klant. 

Missie: voel je thuis op je werk, ben jezelf!

Die vrijgekomen ruimte binnen een organisatie komt doordat mensen het beste van zichzelf kunnen laten zien en geven. Ik help professionals en teams hun natuurlijk evenwicht weer terug te vinden. Ik help ze om de grond weer vruchtbaar te maken. Laten we gezond en vitaal zijn en kunnen werken in een team met rust, ruimte en focus. 

Verbinding met jezelf is daarbij de sleutel. Als we onze aandacht naar binnen richten, gaan we voelen wat er in ons speelt. Dit naar binnen gaan en voelen, is iets wat we overslaan/ buitensluiten in onze werkomgeving. Voorbij gaan aan irritaties, blijheid, angst en verdriet, trots zijn op, vervulling, noem maar op, maakt dat we niet een heel mens kunnen zijn. Dit leidt tot verzuim en verloop. Door immense werkdruk betekent het dat we voorbij gaan aan onszelf en het hele team. Oog hebben voor wat er binnenin ons speelt en vandaaruit uitreiken, leidt tot verbinding met elkaar. Dat geeft een gevoel van samen de hoeveelheid werk dragen. Plezier, productiviteit en vervulling. Dit zorgt dit voor duurzame inzetbaarheid van professionals en een vitaal team.

Daartoe organiseer, co-creëer en faciliteer ik bijeenkomsten die je dichter bij jezelf brengen. Ik maak gebruik van speelse werkvormen, bedrijfsopstellingen en corporate rituelen, zodat de grond weer vruchtbaar wordt en je samen meer voor elkaar krijgt. Meer plezier en samen productiever. Duurzame inzetbaarheid gericht op een natuurlijk verloop voor langere termijn, dat is het resultaat. 

Verbonden met jezelf geeft energie. Je voelt meer liefde voor je werk, collega’s, management en organisatie. – Mirjam Wittenberg

Mijn missie is dat iedereen zich thuisvoelt op zijn werk en zichzelf kan zijn. Op deze werkplekken voelen mensen zich verbonden met zichzelf, elkaar en de missie van een organisatie. Het gevoel van verbondenheid gaat verder dan jezelf en leidt tot plezier in samenwerken en beter resultaat. Daar plukt iedereen de vruchten van; medewerker, organisatie én klant! Nu en vooral ook voor toekomstige generaties medewerkers!

Ook nieuwsgierig wat Meer voor elkaar voor jouw organisatie kan betekenen? Bel 06 48 42 02 00 voor meer informatie.