Stijl en werkwijze van Meer voor elkaar

Meer voor elkaar speelt met verbinding, creëert een sfeer die elke samenwerking en relatie in de basis nodig heeft. Vertrouwen, openheid, warmte. Ik breng professionals dichter bij zichzelf en zorg op luchtige en zingevende werkwijze voor saamhorigheid.

In verbindende bijeenkomsten die ik organiseer en co-creëer pas ik opstellingen en corporate rituelen toe om de verbinding met jezelf, met elkaar en de missie van de organisatie voelbaar te maken. De mix van deze vormen versterken elkaar bij deze bijeenkomsten.

Bedrijfsopstellingen verhogen de productiviteit 

Bij bedrijfsopstellingen maken we zichtbaar welke belemmerende patronen in een organisatie of team spelen. Improductiviteit vandaag de dag, wordt nog beïnvloed door onafgehandelde zaken uit het verleden. We zijn onbewust loyaal aan leidinggevenden en directie (systemisch onze ouders) en de oprichters (voorouders), maar ook degene die voor ons in een functie hebben gezeten. Het zichtbaar maken van deze onafgehandelde knelpunten uit het verleden, zorgt voor meer productiviteit en verbinding vandaag de dag.

Meer weten over mijn manier van Bedrijfsopstellingen?

Corporate rituelen geven kracht en verbinding

Daar waar opstellingen onafgehandelde zaken zichtbaar maken om het weer te laten stromen, zorgen rituelen voor verbinding met elkaar en maken ze de missie, de scheppingskracht  van de organisatie voelbaar. Ze helpen mensen om verandering te integreren en diepgaander te verbinden met een transformatie- en veranderingsproces.

Rituelen zijn van alledag en veel mensen hebben er geen beeld bij of een negatief beeld door onze christelijke cultuur. Ik geloof echter dat rituelen juist ook in werk horen, daar waar je veel tijd met elkaar doorbrengt en je drijfveren en zinvolle bijdrage aan de wereld kunt laten zien. Voor jezelf, je collega’s, klanten en zelfs voor onze toekomstige kinderen en generaties.

Rituelen staan niet vast, we creëren ze samen. Ieder team en organisatie is anders en daarom bied ik maatwerk. Ik vind het belangrijk aan te sluiten bij de taal en de gebruiken van de mensen in de organisatie. Bij rituelen zijn geen toeschouwers, alleen maar deelnemers. Het gaat juist om de ervaring. Het staat mensen vrij om deel te nemen. Ik zorg ook altijd voor een alternatieve oplossing. Door momenten te initiëren waarin je stil staat met elkaar, geven rituelen kracht en verdieping aan deze momenten van vieren, verbinden, veranderen, verwerken en helen. Meer weten over corporate rituelen?

Transformatie op natuurlijke basis, het 4-seizoenenmodel

Verandering is het enige constante. De seizoenen, geven heel mooi weer dat verandering en groei cyclisch is. Van alle dag en horend bij het leven. Ik gebruik als basis voor mijn bijeenkomsten het BLOEI model van Yoke de Wilde. Dit model is gebaseerd op het seizoenswiel van natuurvolkeren.

De cyclus van de seizoenen is een universeel én wendbaar kompas. Door bewust om te gaan met de seizoenen: ontwikkelen (lente), vieren (zomer), loslaten (herfst) en bezinnen (winter) en stil te staan bij verleden – heden – toekomst, help ik organisaties soepeler door hun transformatieproces te gaan.

Het volgen van deze natuurlijke cyclus geeft meer flow in onze projecten en ons werk. Hierdoor gaan dingen meer als vanzelf, meer natuurlijk. Dit model is cyclisch van aard en ondersteunt op natuurlijke wijze de transformatie op persoonlijk, leiderschap en organisatieniveau.

Meer weten over het 4-seizoenmodel voor een vitaal en vruchtbaar team

Tijdens mijn bijeenkomsten maak ik gebruik van allerlei werkvormen en pas al mijn levens- en werkervaringen toe. Ben je nieuwsgierig naar mijn ontwikkeling en mijn verhaal?

Groot en breed netwerk van professionals

Meer voor elkaar is aanjager van samenwerking tussen professionalsMeer voor elkaar werkt samen in een groot en waardevol netwerk van professionals met uiteenlopende expertises. Zo voel ik me gesteund, krijg ik zelf ook meer voor elkaar en blijf ik me ontwikkelen.

Ik organiseer en neem deel aan diverse intervisiegroepen op het gebied van opstellingen. Dit is een netwerk van geschoolde opstellers met wie ik samenwerk. Daarnaast ben ik lid van wijzijnvanklei, een collectief van zelfstandige professionals in leiderschap, organisatie, communicatie en marketing.

Ook ben ik onderdeel van het team van Stichting Reconnect Company, waarin we leiders in organisaties ondersteunen met systemisch werk, zodat ze opnieuw kunnen verbinden met de kern van de organisatie. 

Ook nieuwsgierig wat Meer voor elkaar voor jouw organisatie kan betekenen? Bel 06 48 42 02 00 voor meer informatie.